Mozgásórák

Szalontai Kata

képesített gerinc- és stretching tréner, versenytánc- és boogie-woogie oktató

Mozgásórák, tánc és stretching 

ismerj meg ▲

Személyes órák Budapesten!

online videótár hamarosan

 

  • Változatos óratípusok a kezdőtől a haladóig

» Kiscsoportos óra keddenként 18:00 – 19:00
Folyamatos becsatlakozás.
* ÚJ KEZDŐ CSOPORT CSÜTÖRTÖKÖN – SZEPTEMBER 21-TŐL! *

A csütörtöki csoportba MINDENKIT szeretettel várunk,
– szinttől függetlenül
– partner nem szükséges

A keddi csoportba becsatlakozáshoz kérünk, hogy előzetesen telefonon vagy személyesen egyeztess Katával! (Akár telefonos megbeszélés alapján is el tudjátok döntnei, de ha bizonytalan vagy, akkor a csütörtöki alkalommal vagy egy magánórán tudja felmérni tudásodat. Egyeztetéshez írd meg neki részvételi szándékodat és telefonszámodat emailben.)

• 90 perc mozgás: bemelegítést követően 2-3 táncműfaj egyszerűbb figuráival az egész testre kiterjedő átmozgatás, kardió és erősítés.
• Chacha, rocky, salsa és más táncok alaplépéseit tanulhatod meg könnyedén, jó hangulatban, kellemesen kimelegedve.

• Végül alapos nyújtás, a megdolgoztatott izmok regenerálása, az egész napos ülő munka vagy kifacsart testhelyzetben végzett fizikai megterhelés ellensúlyozására kiváló.

Kinek ajánlott a stretching? A leírást mindenképp olvasd el az óratípusok alatt!

Helyszín: Bártfai utca 47. fszt. Budapest, XI. kerület, Bikás parknál.

Az órák kiscsoportosak (3-4 fő), ezért első alkalommal bejelentkezés szükséges emailben, előző estig: k.szalontai@gmail.com

Az alkalmak díja: 2800 Ft / fő / 60 perc

» Online vagy személyes magánórák Szalontai Katával

Táncos átmozgatás és stretching, amikor Neked megfelel: hogy a tested és az időbeosztásod is rugalmas legyen!

Személyesen XI. Bártfai utca 47. fszt. vagy ONLINE!

 Magánóra

1 fő részvételével: 7000 Ft /60 perc

2 fő részvételével: (csak közös jelentkezés esetén)
4000 Ft / fő / 60 perc

 Online fél órás alkalom

4000 Ft / fő / 30 perc

Bejelentkezés emailben szándékod és telefonszámod megírásával: k.szalontai@gmail.com

» Kinek ajánlott a stretching?

» Kiknek és milyen esetekben ajánlott a streching (nyújtás)?

► Olyanoknak, akiknek bizonyos ízületeik mozgástartománya
korlátozott, egyes izmaik megrövidültek
► Akiknek egyes izmaik túl feszesek, míg az ellentartó izmok túl gyengék
►Azoknak, akiket a megrövidült izmaik gátolnak a mindennapi
tevékenységeikben.

A stretching tréning hatásai:
• különböző eredetű izomrövidülések megelőzése, célzott kezelése (időskori izomrövidülések esetében is)
• fájdalomcsökkentés (irodai munka következtében, kevés mozgás miatt)
• izmok, inak (kóros) feszülésének oldása (pl. képernyő előtt végzett hosszantartó munka esetében)
• izmok hatékonyságának, teljesítményének fokozása (például sportolók esetében, de jól jön gyermeket emelgető édesanyák számára is)
• izomrostok normál hosszúságának megőrzése
• izomsorvadás, nem megfelelő működés megelőzése
• szöveti sérülések megelőzése
• mozgásterjedelem, rugalmasság növelése.

» Kinek NEM ajánlott a stretching?
Fontos azt is megemlítenünk, hogy ki az, akinek az egészségügyi állapota nem teszi javasolttá a stretchinget.
• Teljes ízületi mozgás hiánya esetén.
• Csontos blokk okozta ízületi mozgás esetén. (például meszesedés).
• Akut ízületi gyulladás esetén (gyulladás megszűnése után lehetséges).
• Éles, akut fájdalom az ízület mozgatásakor (gyulladás megszűnése után lehetséges).
• Csonttörés után felépülési szakaszban (gyógyulás után lehetséges).
• Szöveti traumák fennállása esetén (gyógyulás után lehetséges).
• Izomgyengeség, ízületi instabilitás esetén (erősítés szükséges).
Ezen esetekben javasoljuk, hogy orvosi vagy gyógytornász kezelést vegyen igénybe.

Esküvőidéző nászútnosztalgia! Elevenítsétek fel újra a mézeshetek romantikáját, hogy milyen is volt szerelmetek hajnalán! Figyeljetek nagyon egymásra, magatokra, és tanuljatok valami igazán szórakoztatót közben!

Mind a hat életmódorvosi pillér egyben! A páros tánc mozgás, kapcsolódás és stresszkezelés. Utána az alvás is jobban megy majd. Nem lesz szükség tudatmódosító szerekre sem, hiszen a tánc és a zene is szinte egy módosult tudatállpotot hoz létre. Igény esetén szeretettel kínállak meg frissítő gyümölcsökkel, így az egészséges táplálkozás felé is tehettek egy közös lépést.

A társastánc igazi kapcsolatépítő módszer, a klasszikus nemi szerepekre épül a legjobb értelemben.

Itt általában a férfi vezet, a nő követ – de ez egyáltalán nem egy alá-fölérendelő viszony, hanem valódi harmónia alakul ki köztük, a kommunikáció oda-vissza működik. Magasabb szinten a vezetés-követés kölcsönös. A jó kapcsolat csak akkor valósulhat meg, ha a felek egyenrangúak (nem egyformák!).

Ha a férfi megbízható, magabiztos, határozott, emellett figyelmes, tud pont a kellő mértékben gyengéd lenni és tiszteli a nőt, megbecsüli, hogy a felkérésre igent mondott.

A nő pedig szintén figyelmes, odaadó (de nem túlságosan – mondhat nemet is), és sokszínűen megéli a nőiességét: lehet kacér, játékos, elegáns, kedves, dögös, kifinomult és még annyiféle.

Mindkettejüknek van tartása. Kreativitásukat, spontaneitásukat mindketten megélhetik, miközben a párjukat is hagyják érvényesülni.

▼  Az órákat tartja: Juhász-Keglovits Klári

Gyerekkorom óta táncolok és egy évtizede készítek fel esküvői táncukra párokat, így volt alkalmam megtapasztalni, mennyi érzelmet lehet megélni egy közös táncban és milyen csodálatos élmény közösen vállalni és legyőzni egy kihívást, folyamatosan fejleszteni a pár közötti verbális és nonverbális kommunikációt.

Szeretném ezt az élményt megosztani olyanokkal is, akik már tartós kapcsolatban élnek és nem egy nagy nap kedvéért, hanem a hétköznapok különlegessé varázslásáért, a maguk örömére, a kapcsolatuk ápolásáért vágnak bele ebbe a kalandba.

A testmozgás és az érintések hatására felszabaduló oxitocin biológiailag is erősíti a kötődést, a jó érzéseket az agyunk automatikusan összekapcsolja a partnerünkkel. Az életmódorvoslás hat pilléréből ezáltal a mozgásra, a támogató társas kapcsolatok ápolására és a stresszkezelésre egyszerre fektetünk hangsúlyt. A kellemes fáradtság segíti az elalvást és az itt átélt „módosult tudatállapot” segíthet csökkenteni a kockázatos szerek használatát. Az órák után szeretettel kínállak Benneteket egészséges és frissítő gyümölccsel. Így mind a hat pillér mentén törődhettek az egészségetekkel egyszerre.

FIGYELEM, ez nem párterápia és nem is helyettesíti azt, az órákon táncoktatás folyik a fent leírt életmódorvosi szemléletben, melyet tánc sportoktató képesítésem, valamint a klinikai – és életmódorvoslásban szerzett tapasztalataim mellett az erőszakmentes kommunikáció terén végzett tanulmányaim is támogatnak.

A tudományos megalapozottság mellett az órák hangulata általában fergeteges, romantikus, vidám, megnyugtató… – attól is függően, hogy mit hoztok éppen aznap magatokkal.  Gyertek és próbáljátok ki!

Az első 60 perces alkalomra ingyenesen várlak Benneteket.

Szeretnétek különlegessé tenni a felkészülést a nagy napotokra? Vegyetek részt ezen az életreszólóan emlékezetes, kalandos „utazáson” közösen!

A társastánc igazi kapcsolatépítő módszer, a klasszikus nemi szerepekre épül a legjobb értelemben.

Itt általában a férfi vezet, a nő követ – de ez egyáltalán nem egy alá-fölérendelő viszony, hanem valódi harmónia alakul ki köztük, a kommunikáció oda-vissza működik. Magasabb szinten a vezetés-követés kölcsönös. A jó kapcsolat csak akkor valósulhat meg, ha a felek egyenrangúak (nem egyformák!).

Ha a férfi megbízható, magabiztos, határozott, emellett figyelmes, tud pont a kellő mértékben gyengéd lenni és tiszteli a nőt, megbecsüli, hogy a felkérésre igent mondott.

A nő pedig szintén figyelmes, odaadó (de nem túlságosan – mondhat nemet is), és sokszínűen megéli a nőiességét: lehet kacér, játékos, elegáns, kedves, dögös, kifinomult és még annyiféle.

Mindkettejüknek van tartása. Kreativitásukat, spontaneitásukat mindketten megélhetik, miközben a párjukat is hagyják érvényesülni.

▼ Az órákat tartja: Juhász-Keglovits Klári

Gyerekkorom óta táncolok, és egy évtizede készítek fel esküvői táncukra párokat, így volt alkalmam megtapasztalni, mennyi érzelmet lehet megélni egy közös táncban és milyen csodálatos élmény közösen vállalni és legyőzni egy kihívást, folyamatosan fejleszteni a pár közötti verbális és nonverbális kommunikációt.

Emellett a testmozgás és az érintések hatására felszabaduló oxitocin biológiailag is erősíti a kötődést, a jó érzéseket az agyunk automatikusan összekapcsolja a partnerünkkel. Az életmódorvoslás hat pilléréből ezáltal a mozgásra, a támogató társas kapcsolatok ápolására és a stresszkezelésre egyszerre fektetünk hangsúlyt.

Szeretném ezt megosztani másokkal is, akik tartós kapcsolatukat alapozzák meg és most szeretnének elköteleződni. Amellett, hogy A Nagy Nap kedvéért vágnak bele ebbe a kalandba, tudják, hogy maga a felkészülés legalább olyan fontos és örömteli lehet, mint a tánc előadása az esküvőn. Ezzel a hétköznapokat is különlegessé varázsolhatják, a maguk örömére, a kapcsolatuk ápolásáért.

FIGYELEM, ez nem párterápia és nem is helyettesíti azt. Az órákon táncoktatás folyik a fent leírt életmódorvosi szemléletben, melyet tánc sportoktató képesítésem, számos elégedett házaspárral kísért évtizednyi oktatói múltam, valamint a klinikai – és életmódorvoslásban szerzett tapasztalataim mellett az erőszakmentes kommunikáció terén végzett tanulmányaim is támogatnak.

A tudományos megalapozottság mellett az órák hangulata általában fergeteges, romantikus, vidám, megnyugtató… – attól is függően, hogy mit hoztok éppen aznap magatokkal. A koreográfiákat mindig a párra szabom, egyedileg, szívből és kreatívan készítem el és szeretettel fogadom, sőt bátorítom a saját személyiségetek, mozgáskultúrátok megnyilvánulásait is benne. Részt venni egy pár esküvői előkészületeinek egy tulajdonképpen egészen intim részletében számomra is mindig megtiszteltetés és öröm.

Köszönöm, ha megismerhetlek Titeket és rám bízzátok magatokat, hogy elkísérjelek Benneteket ezen a varázslatos utazáson.

DANCEFANTASY

• Jelentkezés

Jelentkezés minden óratípusra emailben történik az eletmodhatalma@gmail.com címen.

Kérlek, az üzenetben mindenképp add meg:
• melyik órára jelentkezel,
• az e-mail címed, ahová az órához történő csatlakozás linkjét vagy személyes óra esetén a részletes információkat küldhetjük,
• a számlázási adataidat: név, település, közterület neve és száma, irányítószám.

A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé, melyet átutalással vagy készpénzben, legkésőbb az óra napján esedékes rendezni. A számlát és az utalási információkat emailben küldöm.
Kiscsoportos óra lemondása 48 órán belül már nem lehetséges! Magánóra lemondása 24 órán belül nem lehetséges! Ennél korábbi lemondásra vagy időpont áthelyezésre emailben vagy telefonon van lehetőség, ellenkező esetben az óradíj levonásra kerül.
Automatikus időpontfoglalás hamarosan!

automatikus időpontfoglalás hamarosan

adatvédelmi nyilatkozatunkat ITT megtalálod