Egymáshoz való viszonyunk 3. – első rész

TUDTAD?❓❔A magány és a szociális izoláció nagyjából a dohányzással, fizikai inaktivitással összemérhető kockázatot jelent a különböző civilizációs megbetegedésekre , ezzel szemben a társas támogatottság akár 10 évet is adhat az életünkhöz – és az életminőséget is egyértelműen javítja!✅

► A támogató társas kapcsolatok az életmódorvoslás egyik nagyon fontos pillére. Azok az emberek, akiknek szoros a szociális hálójuk, sokkal tovább – és egészségesebben is – élnek, mint azok, akik magányosak, izolálódtak.

► A barátok, a család segítenek a többi egészséges szokást megtartásában is, a kapcsolatok hiányát ❌viszont sokan mindenféle függőségekkel igyekeznek betölteni, dohányzással, alkohollal, zsíros-cukros ételek fogyasztásával, persze hiába. Ha valaki magányos és csak ebben az egy dologban tér el egy másik embertől, akkor már eleve betegségekre hajlamosabb, de a magány még visszahat rád úgy is, hogy az egészségtelen szokásokra is hajlamosabb leszel, amik szintén tovább rontják az egészséged. Úgyhogy✔️ ápoljuk tudatosan a fontos emberi kapcsolatainkat!