6. Mozgás és táplálkozás a mindennapokban

Térjünk vissza még egy kicsit a testmozgáshoz, amiről szintén tudjuk, hogy hangulatjavító (a növényi étrend is az, ezt az előző részben olvashattad).

🥕A növényi étrend megtartása már önmagában is gyakran aktívabb életet, több testmozgást igényel a mindennapokban, hiszen a rendszeres piacra járás a friss zöldségekért, gyümölcsökért, az otthoni ételkészítés, esetleg a kertészkedés, hogy magunknak termeljünk és szüreteljünk néhány ételt, mind olyan apróságnak tűnő mozzanatok, amelyek segítenek fenntartani egy aktív életvitelt. A testmozgás alatt ugyanis nem csak a szervezett sportot kell érteni, sőt, kifejezetten sokat számítanak a hétköznapi aktivitások, mint amiket az előbb soroltam, gyalog a zöldségeshez járni, kertészkedni, otthon főzni és magunkkal cipelni a munkahelyünkre a csomagolt ételt. Sokkal egészségesebb egy kirándulást vagy pikniket szervezni a barátokkal, családdal, ahol a saját készítésű finomságokat falatozzuk, mint együtt elmenni egy étterembe.

✔️Összefoglalásképpen annyit szeretnék mondani, hogy a teljes értékű növényi alapú étkezés a legjobb üzemanyag, amit a szervezetünknek adhatunk, legyen szó akár kimagasló sportteljesítményről vagy „csak” a mindennapi kihívásokról és egy aktív életsílusról, az egészségünk érdekében mindenképpen ez a legjobb választás.

💌Amennyiben maradt kérdésetek, akkor azt bátran tegyétek föl e-mailben – eletmodhatalma@gmail.com, a Műhely üzenőfalán a posztok alatt vagy a Közösségben önálló bejegyzésként! Utóbbi helyen saját élményeket, tapasztalatokat is örömmel várunk, osszátok meg egymással sportsikereiteket vagy a legutóbbi finom növényi ételeteket!
Ha pedig részletesebben szeretnél tájékozódni, várlak szeretettel akár egyéni konzultációra a Hat Alma Családi Életmódműhelyben, akár valamelyik közös programunkra. Például jövő héten (július 6-án szerda délután) a születésnapi piknikünkre Budapesten a Bikás parkban, teljes értékű növényi ételekkel, tánccal, játékkal a gyerekeknek, életmódorvosi beszélgetéssel, és egy kis kapcsolódással az egész közösségnek. 💕