Vegán gyermek – Mit szól majd a gyermekorvos? 1. rész

Előadás a Vegan Weekend Marketen 2022.09.11-én a MAVEG (Magyar Vegán Egyesület) meghívására 

Ha már egy ideje vegán életmódot és ezáltal vagy ettől függetlenül növényi étrendet folytattok, biztosan Ti is találtátok már magatokat aggódó kérdések kereszttüzében.

► Tegye fel a kezét, akitől már kérdezték, hogy mivel pótolja a fehérjét, szofisztikáltabban az esszenciális aminosavakat… vagy úgy egyáltalán az elég energiát, de pláne a vitaminokat vagy a kalciumot, vasat?? – A Vegan Weekend Marketen az előadást hallgató szinte minden jelenlévő jelentkezett…

Az orvosnál ezek a kérdések különösen kellemetlenek, hiszen gyakran laikusként több az ismeretetek a témában, ugyanakkor azt látom a különböző fórumokon, hogy a szakembert kioktatni mégse szeretnétek, nem akartok összetűzésbe keveredni vele, fontos a jó viszony. Meg az elveitek és a gyereketek egészsége is fontos. Tehát kényes helyzet.

Itt szeretném leszögezni, hogy nagyon fontos, hogy VALÓBAN legyen ismeretetek a témában, mert igenis a növényi étrendet LEHET rosszul is csinálni, ami vegán az még nem feltétlenül egészséges is! Nem feltétlen magától értetődő, a többségünk nem ebben nőtt fel (néhány szerencsés már igen), tehát induláskor kellhet egy kis tanulás. Az összeállításhoz is, meg a keresztkérdések magabiztos – és udvarias – leszereléséhez is.

Tovább a 2. részhez →